Frukostgifflar med skinka och ost
- 24 st
- 40 min
- 2 tim 20 min
Underbara frukostbröd fyllda med skinka, ost, senap och majonnäs. Toppade med vallmofrön, som är fyllda med nyttigheter såsom zink och magnesium!
Gör så här:
-
1
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda det mesta av mjölet, salt och honung och jobba till en smidig deg 2 minuter sakta och 6 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
2
Blanda ner det sista av mjölet. Degen ska kännas mycket mjuk men inte klibbig. Låt jäsa i 40 minuter.
-
3
Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rundel. Skär ut 6 trianglar från varje rundel på den breda sidan av degen, som om du skär tårtbitar.
-
4
Addera en bit skinka, ost och 1 tsk senap- och majonnäsblandning på den breda delen av varje triangel. Rulla ihop mot spetsen av triangeln. Låt sedan jäsa ytterligare i 1 timme.
-
5
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
-
6
Baka i 250 ºC (varmluftsugn), cirka 10-12 minuter
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk, ljummen
- 60 g (ca 1 dl) kornmjöl
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
- 50 g (0,5 dl) smör
- 15 g (2 tsk) salt
- 20 g (1 msk) honung
- 16 g (2 msk) vallmofrön
Fyllning
- 200 g skinka, rökt eller kokt
- 100 g ost
- 2 msk senap, blandat med 2 msk majonnäs
Topping
- vallmofrön
Pensling
- 1 ägg, uppvispat