Naanbröd
- 12 st
- 50 min
- 1 tim 55 min
Naanbröd, perfekt tillbehör till härliga grytor.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula jästen med socker i en bunke. Häll över det ljumma vattnet och yoghurt.
-
2
Sikta mjöl och salt. Kör i matberedare, cirka 15 minuter. Degen ska vara mycket mjuk men inte klibba för mycket.
-
3
Låt degen jäsa i en timme.
-
4
Dela degen i 12 bitar, forma bullar och platta till en oval, cirka 15 cm i diameter.
-
5
Grädda i en uppvärmd stekpanna, cirka 1 minut på varje sida eller i ugnen på 250°C tills den får en jämn brun yta.
-
6
Smält smöret och pressa vitlöken i det.
-
7
Pensla naanbrödet med vitlökssmör.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 15 g (ca 1 msk) socker
- 250 g (ca 2,5 dl) vatten
- 60 g (ca 4 msk) yoghurt
- 12 g (ca 2 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
- 30 g (ca 2 msk) smör
- 1 vitlöksklyfta