Läsarrecept
Naanbröd
- 12 st
- 50 min
- 1 tim 55 min
Naanbröd, perfekt tillbehör till härliga grytor.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula jästen med socker i en bunke. Häll över det ljumma vattnet och yoghurt.
-
2
Sikta mjöl och salt. Kör i matberedare, cirka 15 minuter. Degen ska vara mycket mjuk men inte klibba för mycket.
-
3
Låt degen jäsa i en timme.
-
4
Dela degen i 12 bitar, forma bullar och platta till en oval, cirka 15 cm i diameter.
-
5
Grädda i en uppvärmd stekpanna, cirka 1 minut på varje sida eller i ugnen på 250°C tills den får en jämn brun yta.
-
6
Smält smöret och pressa vitlöken i det.
-
7
Pensla naanbrödet med vitlökssmör.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 15 g (ca 1 msk) socker
- 250 g (ca 2,5 dl) vatten
- 60 g (ca 4 msk) yoghurt
- 12 g (ca 2 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
- 30 g (ca 2 msk) smör
- 1 vitlöksklyfta