• Morotsfrallor
  • Morotsfrallor

    • 15
    • 30 min
    • 2 tim

    Härliga frukostfrallor bakade med rivna morötter och toppade med solrosfrön – perfekta picknickfrallor.

    3/5

    4 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Tvätta och skala moroten och riv den på ett rivjärn.

    • 2

      Smula den färska jästen i en skål med den kalla mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.

    • 3

      Tillsätt de torra ingredienserna och knåda degen till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter ca 10 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 4

      Täck bakskålen med plast eller en handduk och jäs degen i ca 30 minuter.

    • 5

      Dela degen i 15 lika stora delar, forma till bullar och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i ytterligare ca 60 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Under tiden värms ugnen till 210 °C med normal övre och undre värme.

    • 6

      Pensla frallorna med vatten och toppa med solrosfrön.

    • 7

      Grädda i mitten av ugnen i ca 12 – 15 minuter och låt svalna på ett galler efter gräddning.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 600 g (ca 8 dl)vetemjöl
    • 180 g (ca 3 dl) fullkornsvetemjöl, grovt
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk, kall
    • 15 g (ca 2.5 tsk) salt
    • 75 g (ca 1 dl) morot, grovt riven 

    Topping

    • pumpafrön

    Liknande recept