Läsarrecept
Morotsbröd
- 3 bröd
- 30 min
- 1 tim 20 min
Morotsbröd garnerat med solroskärnor.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Arbeta ihop till smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
-
2
Arbeta degen på mjölat bakbord så den känns smidig och dela i 3 delar och forma till limpor eller runda kakor. Jäs i 20 minuter.
-
3
Pensla med ägg och strö solroskärnor och flingsalt ovanpå.
-
4
Grädda i 225 °C i ca 20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 25 g (1,5 msk) smör
- 12 g (2 tsk) salt
- 40 g (2 msk) honung eller sirap
- 3 dl morötter, finrivna
- 780-840 g (ca 13-14 dl) vetemjöl
Pensling
- ägg, uppvispat
Garnering
- solroskärnor
- flingsalt