Focaccia med flingsalt
- 1 plåt
- 30 min
- 1 tim 20 min
Underbart god och saftig focaccia med flingsalt och svarta oliver!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Blanda ut jästen med vattnet, 25 °C, och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt. Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.
-
2
Smörj en djup plåt med olivolja och häll upp degen i plåten. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
3
Blanda vatten och olivolja, pensla det färdigjästa brödet med blandningen. Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt oliverna i hålen.
-
4
Strö över flingsalt och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1020 g (ca 17 dl) vetemjöl special
- 1000 g (10 dl) vatten
- 45 g (1/2 dl) olivolja
- 6 g (1 tsk) salt
Topping
- 45 g (0,5 dl) olivolja
- 50 g (0,5 dl) vatten
- 8 g (1 msk) flingsalt
- 1 dl oliver, svarta kärnfria
För mer smak tillsätt 0,5 dl hackade soltorkade tomater, 2 pressade vitlöksklyftor och/eller 0,5 kruka färsk basilika.