Kanadensiskt Oat Bread
- 2 st
- 30 min
- 3 tim
Ett gott, lite sött bröd som passar perfekt till varm choklad.
Gör så här:
-
1
Koka upp 5 dl vatten och slå det över havregrynen. Rör om.
-
2
När havregrynen svalnat tillsätts övriga ingredienser.
-
3
Arbeta till en elastisk deg i ca 6 minuter i maskin, eller ca 12 minuter för hand.
-
4
Låt degen jäsa i ca 45 minuter övertäckt.
-
5
Dela degen i två delar och forma till limpor.
-
6
Sätt av på plåt och täck med en bakduk.
-
7
Strö lite mjöl över bröden och snitta efter behag.
-
8
Sätt in bröden i 250 °C för att sedan sänka temperaturen till 200 °C. Grädda i ca 25-28 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 200 g (ca 5 dl) havregryn
- 500 g (5 dl) vatten, kokhett
- 25 g (1,5 msk) smör eller margarin
- 140 g (1 dl) brödsirap
- 120 g (1 dl) honung
- 17 g (ca 1 msk) salt
- 300 g (3 dl) vatten, fingervarmt
- 300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special