• Kanadensiskt Oat Bread
  • Kanadensiskt Oat Bread

    • 2 st
    • 30 min
    • 3 tim

    Ett gott, lite sött bröd som passar perfekt till varm choklad.

    3.24/5

    900 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Koka upp 5 dl vatten och slå det över havregrynen. Rör om.

    • 2

      När havregrynen svalnat tillsätts övriga ingredienser.

    • 3

      Arbeta till en elastisk deg i ca 6 minuter i maskin, eller ca 12 minuter för hand.

    • 4

      Låt degen jäsa i ca 45 minuter övertäckt.

    • 5

      Dela degen i två delar och forma till limpor.

    • 6

      Sätt av på plåt och täck med en bakduk.

    • 7

      Strö lite mjöl över bröden och snitta efter behag.

    • 8

      Sätt in bröden i 250 °C för att sedan sänka temperaturen till 200 °C. Grädda i ca 25-28 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 200 g (ca 5 dl) havregryn
    • 500 g (5 dl) vatten, kokhett
    • 25 g (1,5 msk) smör eller margarin
    • 140 g (1 dl) brödsirap
    • 120 g (1 dl) honung
    • 17 g (ca 1 msk) salt
    • 300 g (3 dl) vatten, fingervarmt
    • 300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
    • 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special

    Liknande recept