Litet våffelhjärta med löjrom och crème fraiche
- 8-10 st
- 30 min
- 1 tim
”Våfflor goes salty”. Perfekt drinktilltugg! Så enkelt att du kan förbereda och ha våffelsmeten i kylen. Grädda medan gästerna står och smuttar på ett glas mousserande.
Gör så här:
-
1
Smält smöret och häll i vattnet.
-
2
Blanda jäst, sockret, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vätskan under omrörning och vispa ihop till en slät smet.
-
3
Låt våffelsmeten jäsa ca 30 minuter.
-
4
Värm ett våffeljärn.
-
5
Skiva rödlök tunt, lägg den gärna i lite kallt vatten så den blir krispig.
-
6
Smörj våffeljärnet med lite smör om det behövs.
-
7
Lägg i ca 1 dl våffelsmet åt gången och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg upp på galler och dela sedan upp dem i hjärtan.
-
8
Forma crème fraichen som ett ägg med en hjälp av en varm sked, klicka på lite löjrom och dekorera sedan med dill och rödlök. Dra ett varv med svartpepparkvarnen och NJUUUUT!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 400 g (ca 4 dl) vatten
- 180 g (ca 3 dl) vetemjöl
- 6 g (ca 1 krm) salt
- 3 g (ca 1/2 tsk) strösocker
- 100 g smör
Topping
- 200 g (ca 2 dl) crème fraiche, 34%
- 50 g löjrom
- 1 st rödlök
- dill, ett par kvistar