Lantlig macka med coleslaw, avokado & bacon
- 4 mackor
- 30 min
- 24 tim
Den här mackan är enkel och matig och kan lätt göras helt vegetarisk om du utesluter bacon. En variant av klassikern ”BLT” (bacon lettuce and tomato). Rosta brödskivorna eller stek dem lite lätt i olivolja innan du lägger på ingredienserna.
Gör så här:
-
1
Lantlig macka
Stek baconskivorna krispiga och låt dem rinna av på hushållspapper. Stek brödskivorna i olivolja. Skiva avokado och lägg på brödskivorna. Skär vårlöken i tunna skivor och strö över avokadon. Skeda upp coleslaw på avokadon. Toppa med bacon, tomat och alfalfagroddar. Strö till sist över lite nymald svartpeppar. Servera!
-
2
Coleslaw
Skala och strimla grönsakerna. Blanda ihop vinäger, socker, salt och olja. Häll vinägretten över grönsakerna. Låt stå och dra över natten. Nästa dag häller du av överbliven vätska och tillsätter majonnäs till lämplig konsistens och svartpeppar.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Surdegsbröd
Surdegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Råg (recept), med 1 dl grovt hackade oliver eller soltorkade tomater.
Tips! Vill du experimentera ännu lite mer kan du blanda ner 1 dl ajvar relish i smeten. Då får brödet en fin rödaktig färg.
Lantlig macka
- 4 brödskivor på Rågsurdegsbröd med hackade oliver eller soltorkade tomater
- olivolja att steka bröden i
- 2 avokado
- ett par vårlökar
- 5 g (1 msk) citronjuice, färskpressad
- 2 dl coleslaw
- 8 skivor stekt bacon
- 8 tomatskivor
- ett par tussar alfalfagroddar
- svartpeppar
Coleslaw
- 1 litet vitkålshuvud
- 3 st morötter
- 200 g (2 dl) äppelcidervinäger
- 100 g (1 dl) strösocker
- 40 g (2 msk) flingsalt
- 13 g (1 msk) rapsolja
- majonnäs, av god kvalitet (recept)
- svartpeppar, grovmalen