Gör så här:
-
1
Rör ut jästen i fingervarmt vatten och blanda ner de torra ingredienserna.
-
2
Kör i degblandare 2 minuter långsamt och 4 minuter på medelhastighet, eller 15 min för hand, till en smidig deg.
-
3
Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 60 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 230 °C.
-
5
Kavla ut degen tunt, ca 1,5 mm.
-
6
Nagga degen med en sporre ”mycket” och skär ut i önskad storlek.
-
7
Pensla med vatten och strö över olika frön och flingsalt innan gräddning.
-
8
Lägg på plåt med papper och ställ in i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
-
9
Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 450 g (ca 7,5 dl ) vetemjöl
- 450 g (ca 7,5 dl ) grahamsmjöl
- 2 g (ca 1 tsk) anis, kummin eller fänkål, mald
Topping
- linfrö
- sesamfrö
- havssalt