• Knådfria vetefrallor med frön
  • Knådfria vetefrallor med frön

    • 24
    • 32 min
    • 2 tim 45 min

    Knådfria vetefrallor är något som alla kan göra. Du behöver inte en köksmaskin och du behöver inte heller använda egen knådningskraft. Dessa bullar gör sig själva med en lång jästid. Toppa dem med dina favoritfrön, exempelvis sesam- chia- eller vallmofrön. Dessutom perfekta att frysa in och ta ut och tina efter behov.

    Vid önskemål om 12 bullar är det enkelt att bara halvera ingredienserna.

    3.9/5

    10 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lägg vetemjöl, salt och torrjäst i en bakskål.

    • 2

      Blanda ljummet vatten, honung och olja. Blanda vätskan med de torra ingredienserna och rör om med en slev. Degen blir ganska lös. 

    • 3

      Täck degen med plast och låt den jäsa i rumstemperatur i några timmar. Lägg sedan degen i kylen till nästa dag. (Kan förvaras i kylskåpet i 2-3 dagar).

    • 4

      Ta ut degen från kylen och lägg över den till en ren köksbänk. Dela upp degen i 24 lika stora bitar som du rundriver till frallor. Lägg degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller i en stor ugnsform (glöm dock inte att bullarna växer till sig under jäsning och gräddning i nästa steg).

    • 5

      Täck över och låt bullarna jäsa i ca 60-90 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Under tiden ska du värma ugnen till 200 °C med normal övre och undre värme. Pensla med uppvispat ägg och strö över chia-, sesam- eller vallmofrön innan du sätter in dem i ugnen. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 9 g (ca 3 tsk) KronJäst för Matbröd, torr
    • 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 1000 g (10 dl) vatten, kallt
    • 40 g (½  dl) olivolja
    • 48 g (4 msk) honung eller ljus sirap

    Topping

    • dina favoritfrön, exempelvis chia-, sesam-, eller vallmofrön

    Pensling

    • 100 g (2 st) ägg, uppvispade 

    Liknande recept