Surdegsfocaccia med kikärtsröra och hummus
- 8 st
- 35 min
- 35 min
En riktigt god surdegsmacka med kikärtshummus.
Gör så här:
-
1
Skölj och rensa spenaten. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt lök och morötter. Tillaga i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och chili. Skala och hacka vitlöken, blanda ner den. Häll i vinet och låt det koka in nästan helt. Tillsätt de soltorkade tomater. Häll i kikärtorna och låt sjuda i ca 10 minuter. Blanda ner persilja och citronjuice.
-
2
Skär upp 8 bitar från surdegsfocaccian och dela på mitten. Bred hummus på brödet och toppa med kikärtsröran, lägg på locket. Servera!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Surdegsfocaccia
Surdegsfocaccia bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept), med rosmarin och flingsalt.
- 8 bitar surdegsfocaccia
- 400 g färsk spenat
- 0,5 dl olivolja
- 1 rödlök, finhackad
- 2 morötter, finhackade
- salt och svartpeppar
- 2 torkade chilifrukter, smulade
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl vitt vin
- 2 msk soltorkade tomater, hackade
- 250 g kikärtor på burk
- 1 dl finhackad persilja
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1–2 dl hummus