• Kavring över natten
  • Kavring över natten

    • 1 st
    • 20 min
    • 8 tim 20 min

    Denna kavring bakas på väldigt låg värme, vilket gör att brödet utvecklar en underbar smak. Brödet gör sig bäst att äta dagen efter gräddningen då smaken har utvecklats ännu mer. Om du inte kan hålla dig vänta åtminstone ett par timmar, det är väl värt väntan. Grädda brödet över natten så vaknar du till härligt nydoftande bröd.

    ”Att vara lat – kan ibland vara ”Street Smart”.

    3.38/5

    231 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda jäst, surdeg och öl. Blanda ihop alla ingredienserna. Arbeta i maskin i ca 8 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 2

      Degen ska bli ganska fast men fortfarande vara kletig. Blir den för hård, tillsätt en skvätt vatten.

    • 3

      Forma en sprickfri limpa och lägg i en oljad 2-litersform. Låt jäsningen komma igång så vänta ca 30 minuter innan du sätter den i ugnen.

    • 4

      Sätt ugnen på 120 °C.

    • 5

      Grädda brödet 8 timmar i 120 °C, lämpligen över natten. Täck eventuellt med dubbel folie. Ta ut brödet och låt svalna på galler. Du kan spara folien till nästa bak.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Råg
    • 500 g (5 dl) öl, mörkt eller svagdricka, ljummen 
    • 140 g (1 dl) sirap eller honung
    • 500 g (8,5 dl) mjöl, grovt
    • 250 g (4,1 dl) vetemjöl
    • 15 g (2,5 tsk) salt
    • 3 tsk kryddor, grovt mortlade anis, fänkål, koriander

    Liknande recept