Kalljästa surdegsfrallor
- 24 st
- 30 min
- 3 tim 20 min
Saftiga kalljästa frallor att njuta av till frukost. De kan självklart också serveras som tillbehör till middagen eller som mellanmål. Detta recept inkluderar också långjäsning vilket gör att degen får tid att utveckla fin surdegsarom som gör brödet smakrikare.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt surdegen. Blanda i de övriga ingredienserna, förutom havregrynen. Knåda degen i ca 10 minuter på medelhastighet, dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i lite mer vatten om degen verkar för torr.
-
2
Täck skålen med plast och sätt i kylen för kalljäsning tills nästa dag (ca 12 – 14 timmar).
-
3
Ta ut degen ur kylen och dela i 24 lika delar, ca 80 g per bulle. Rulla till bullar, pensla med vatten och doppa dem sedan i havregryn. Lägg bullarna på bakplåt med bakplåtspapper.
-
4
Täck och låt jäsa i ca 60-90 minuter. Värm ugnen till 230 °C med normal över och undervärme.
-
5
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills de fått en gyllene och fin färg, låt sedan svalna.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 900 g (ca 15 dl) vetemjöl
- 200 g (ca 5 dl) havregryn
- 13 g (ca 2,5 tsk) salt
- 650 g (ca 6,5 dl) vatten, kallt