Läsarrecept
Supergoda hönökakor
- 6 st
- 30 min
- 55 min
Dessa söta platta bröd blir snabbt barnens favorit.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smält smöret, häll på mjölken och låt bli 20 °C.
-
2
Smula ner jästen i bunken och häll på vätskan.
-
3
Tillsätt salt, socker/sirap och nästan allt mjöl.
-
4
Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.
-
5
Knåda den därefter lätt på bakbord och dela i sex delar.
-
6
Forma varje bit till en rund kaka, 25-30 cm i diameter.
-
7
Lägg på bakpappersklädd plåt, nagga lätt och grädda omedelbart i ugn som har en temperatur på 250 °C i 6-8 minuter.
-
8
Låt svalna på galler under bakduk.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 100 g smör
- 600 g (6 dl) mjölk
- 12 g (2 tsk) salt
- 60 g (3-4 msk) socker/sirap
- 960 g (ca 16-17 dl) vetemjöl special