• Supergoda hönökakor
  • Läsarrecept

    Supergoda hönökakor

    • 6 st
    • 30 min
    • 55 min

    Dessa söta platta bröd blir snabbt barnens favorit.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

     

    3.15/5

    454 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret, häll på mjölken och låt bli 20 °C.

    • 2

      Smula ner jästen i bunken och häll på vätskan.

    • 3

      Tillsätt salt, socker/sirap och nästan allt mjöl.

    • 4

      Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.

    • 5

      Knåda den därefter lätt på bakbord och dela i sex delar.

    • 6

      Forma varje bit till en rund kaka, 25-30 cm i diameter.

    • 7

      Lägg på bakpappersklädd plåt, nagga lätt och grädda omedelbart i ugn som har en temperatur på 250 °C i 6-8 minuter.

    • 8

      Låt svalna på galler under bakduk.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 100 g smör
    • 600 g (6 dl) mjölk
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 60 g (3-4 msk) socker/sirap
    • 960 g (ca 16-17 dl) vetemjöl special

    Liknande recept