Havrebaguetter med honung
- 4 st
- 30 min
- 2 tim 10 min
Baguetter med havrekli och honung.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke och strö salt över. Klicka över honung. Häll över lite 20 °C vatten och blanda så att jästen löses upp. Häll på resterande av vattnet.
-
2
Tillsätt havrekli och vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg med trägaffel. Strö över 1-2 msk vetemjöl och låt vila under bakduk i ca 1-2 timmar.
-
3
Värm ugnen till 260 °C.
-
4
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut den jästa degen på mjölat bakbord. Knåda inte, då förstörs luftbubblorna. Dela degen enkelt och snabbt med en degskrapa i fyra delar. Fös i hop degbitarna till baguetter lika långa som plåten. Mjöla de utbakade bröden lätt med mjöl och vrid till spiraler samtidigt som du lyfter över dem på plåten. Jag lägger gärna lite flingsalt över och gärna nötter eller pumpafrön.
-
5
Grädda direkt mitt i ugnen i ca 15 minuter.
-
6
Sänk värmen till 150 °C och grädda i ytterligare 12-15 minuter. Se upp så att fröna inte bränns, lägg i så fall ett bakplåtspapper över baguetterna i ugnen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst av Matbröd, färsk
- 12 g (2 tsk) salt
- 20 g (1 msk) honung
- 600 g (6 dl) vatten
- 175 g (ca 2,5 dl) havrekli
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl