Läsarrecept
Grahamsbullar
- 30 min
- 1 tim 20 min
Grahamsbullar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i 20 °C vatten, blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
-
2
Dela i ca 20 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
-
3
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda ca 8 minuter i 240 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
- 400 g (ca 6,5 dl) grahamsmjöl
- 500 g (5 dl) vatten
- 140 g (1 dl ) honung, flytande
- 6 g (1 tsk) salt
- 100 g (1 dl) margarin
Pensling
- ägg, uppvispat