• Glutenfritt brytbröd
  • Glutenfritt brytbröd

    • 1 form/ ca 25 bitar
    • 30 min
    • 2 tim 30 min

    Ibland blir man förvånad av hur lätt och gott det kan vara att göra ett glutenfritt bröd. Detta plåtbröd är dessutom perfekt att servera till middagen.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Lägg de torra ingredienserna i en bakmaskin och tillsätt vätskan. Knåda degen i ca 5-10 minuter på låg hastighet. Dubbla tiden om du knådar för hand

    • 2

      Täck över skålen med plast eller bakduk och låt jäsa i ca 60 minuter tills degen är ca 30% större. Värm ugnen till 230 °C.

    • 3

      Dela upp degen i 25 lika stora bitar. Rulla till runda bullar och placera i en smörjd liten ugnsfast form ca 20-30 cm i diameter med plats för de 25 bitarna. Tänk på att bullarna jäser till ungefär dubbel storlek. Täck formen och låt vila i ca 40 minuter.

    • 4

      Pensla med det uppvispade ägget och strö över lin- och solrosfrön. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 750 g (7,5 dl) vatten, kallt
    • 2 st äggvitor
    • 40 g (0,5 dl) raps- eller solrosolja
    • 21 g (1 msk) sirap, ljus eller honung
    • 200 g (ca 3 dl) rårismjöl
    • 150 g (ca 2 dl) bovetemjöl
    • 50 g (ca 0,7 dl) majsmjöl
    • 50 g (ca 0,7 dl) maizena
    • 35 g (0,6 dl) fiberhusk
    • 12 g (2 tsk) salt

    Pensling

    • ägg, uppvispat 

    Garnering

    • lin- och solrosfrön

    Liknande recept