Glutenfria Philadelphiabullar
- 40 min
- 1 tim 10 min
Söta och glutenfria Philadelphiabullar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 20 °C och lägg i fiberhusken, låt sedan stå i 10 minuter.
-
2
Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
-
3
Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna, degen blir väldigt kladdig och lös, men det ska den vara.
-
4
Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
-
5
Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
-
6
Grädda i 200 °C i 15-20 minuter, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 150 g smör, rumsvarmt
- 100 g (1 dl) strösocker
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 600-720 g (ca 10-12 dl) glutenfri mjölmix
- 20 g (2 msk) fiberhusk
Fyllning
- 150 g (1,5 dl) smör, rumsvarmt
- 200 g (2 dl) Philadelphiaost
- 180 g (3 dl) florsocker
- 30 g (2 msk) vaniljsocker
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- pärlsocker