• Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokos tosca
  • Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokos tosca

    • 15-20 st
    • 45 min
    • 2 tim 40 min

    En saftig, supergod, glutenfri bulle med mandelfyllning toppad med kokos tosca.

    Du kan välja att ta bort kokos toscan och istället strö på kanel eller kardemumma på mandelfyllningen, då får du jättegoda glutenfria kanel-och kardemummabullar.

     

     

    0/5

    0 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken, 25 °C och rör ner fiberhusken. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda alla ingredienser till degen i ca 3-4 minuter. Det ska bli en jämn luftig smet.

    • 2

      Ta lite glutenfritt mjöl på bordet och vänd ut degen, forma den rund och vänd tillbaka den i bunken. låt degen vila under plast eller bakduk i 30 minuter. Blanda mandelmassa, socker och smör till en slät fyllning och koka ihop kokos tosca medans degen vilar.

    • 3

      Lägg ut 2 st bakplåtspapper och strö ut lite glutenfritt mjöl på pappren. Lägg ut degen på de mjölade pappren och tryck eller kavla försiktigt ut degen, ca 25×60 cm. Bred ut fyllningen över hela bulldegen, se till att den är mjuk och bredbar. Om du vill kan du strö ut kanel eller kardemumma på fyllningen.

    • 4

      Rulla ihop degen som en rulltårta med hjälp av pappren. Dela degen i 20-25 bitar. Placera degbitarna i bullformar och sätt på plåt med papper och sätt in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 minuter.

    • 5

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C. Pensla bullarna och fördela kokos toscan på toppen av varje bulle.

    • 6

      Grädda bullarna i 225 °C i ca 8-10 minuter eller tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk
    • 10 g (1 msk) fiberhusk
    • 120 g (1,3 dl) strösocker
    • 10 g (1 msk) kardemumma, mald 
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 125 g smör, mjukt
    • 50 g (1 st) ägg
    • 225 g (ca 3,75 dl) rismjöl
    • 60 g (ca 1 dl) maizenamjöl
    • 150 g (ca 2,5 dl) potatismjöl
    • 2 tsk vaniljarom

    Fyllning

    • 125 g Odense mandelmassa
    • 125 g smör, mjukt 
    • 50 g (172 dl) strösocker

    Topping

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Liknande recept