• GI-bullar med aprikoser
  • Läsarrecept

    GI-bullar med aprikoser

    • 20 st
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    GI-bröd med valnötter och torkade aprikoser.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    4.4/5

    764 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Klipp aprikoserna i bitar, grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke.

    • 2

      Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll den 20 °C gröten över jästen. Rör tills jästen löst sig.

    • 3

      Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt därefter degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

    • 4

      Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv. Sära lite på bitarna.

    • 5

      Grädda i 12-15 min, 225 °C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 600 g (6 dl) vatten
    • 250 g (2,5 dl) kesella
    • 20 st aprikoser, torkade
    • 55 g (1 dl) valnötter
    • 17 g (0,5 dl) havregryn
    • 17 g (ca 1 msk) salt
    • 140 g (ca 2 dl) rågkross
    • 180 g (ca 3 dl) rågmjöl, grovt
    • 540 g (ca 9 dl) fullkornsmjöl, dinkel

    Liknande recept