GI-bullar med aprikoser
- 20 st
- 30 min
- 1 tim 30 min
GI-bröd med valnötter och torkade aprikoser.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Klipp aprikoserna i bitar, grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke.
-
2
Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll den 20 °C gröten över jästen. Rör tills jästen löst sig.
-
3
Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt därefter degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
-
4
Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv. Sära lite på bitarna.
-
5
Grädda i 12-15 min, 225 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 600 g (6 dl) vatten
- 250 g (2,5 dl) kesella
- 20 st aprikoser, torkade
- 55 g (1 dl) valnötter
- 17 g (0,5 dl) havregryn
- 17 g (ca 1 msk) salt
- 140 g (ca 2 dl) rågkross
- 180 g (ca 3 dl) rågmjöl, grovt
- 540 g (ca 9 dl) fullkornsmjöl, dinkel