Läsarrecept
Frukostfrallor
- 20 min
- 9 tim 20 min
Frukostbröd med linfrö och rågmjöl.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Dag 1
Blanda ihop samtliga ingredienser. Degen blir rätt kladdig. Ställ den sedan i kylen över natten i bunken med handduk över.
-
2
Dag 2
Häll ut degen på morgonen på ett mjölat bakbord, baka in lite mer mjöl.
-
3
Forma till en ”korv” på längden. Dela ”korven” på mitten med en degskrapa. Fortsätt sedan att dela varje del tills det att du har lagom stora frallor. Alla delar ska vara lika stora.
-
4
Grädda på 225 °C i cirka 8-10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, kallt
- 20 g (1 msk) honung
- 13 g (1 msk) olja
- 70 g (1 dl) linfrö
- 600 g (ca 10 dl) rågmjöl
- 120 g (ca 2 dl) vetemjöl