Focaccia med flingsalt
- 1 plåt
- 30 min
- 1 tim 20 min
Underbart god och saftig focaccia med flingsalt och svarta oliver!
Gör så här:
-
1
Blanda ut jästen med vattnet, 25 °C, och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt. Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.
-
2
Smörj en djup plåt med olivolja och häll upp degen i plåten. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
3
Blanda vatten och olivolja, pensla det färdigjästa brödet med blandningen. Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt oliverna i hålen.
-
4
Strö över flingsalt och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1020 g (ca 17 dl) vetemjöl special
- 1000 g (10 dl) vatten
- 45 g (1/2 dl) olivolja
- 6 g (1 tsk) salt
Topping
- 45 g (0,5 dl) olivolja
- 50 g (0,5 dl) vatten
- 8 g (1 msk) flingsalt
- 1 dl oliver, svarta kärnfria
För mer smak tillsätt 0,5 dl hackade soltorkade tomater, 2 pressade vitlöksklyftor och/eller 0,5 kruka färsk basilika.