• Focaccia med flingsalt
  • Focaccia med flingsalt

    • 1 plåt
    • 30 min
    • 1 tim 20 min

    Underbart god och saftig focaccia med flingsalt och svarta oliver!

    3.18/5

    11 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda ut jästen med vattnet, 25 °C, och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt. Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.

    • 2

      Smörj en djup plåt med olivolja och häll upp degen i plåten. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

    • 3

      Blanda vatten och olivolja, pensla det färdigjästa brödet med blandningen. Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt oliverna i hålen.

    • 4

      Strö över flingsalt och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Topping

    • 45 g (0,5 dl) olivolja
    • 50 g (0,5 dl) vatten
    • 8 g (1 msk) flingsalt
    • 1 dl oliver, svarta kärnfria 

    För mer smak tillsätt 0,5 dl hackade soltorkade tomater, 2 pressade vitlöksklyftor och/eller 0,5 kruka färsk basilika.


    Liknande recept