Läsarrecept
Farbror Oskars frallor
- 12-14 bröd
- 30 min
- 1 tim 40 min
Ät och njut! Låt receptet stanna inom släkten!
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda olja, sirap och 20 °C vatten. Smula jästen i bunken och slå på vätskan.
-
2
Strö i saltet. Blanda och slå i grahamsmjölet först, sedan vetemjölet. Använd så mycket mjöl att degen precis fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter.
-
3
Baka ut på mjölat bakbord ca 12-14 småbröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
-
4
Grädda i ugn 11-12 minuter i ca 230-250 °C. Smaka av med nyhyvlat smör och ost.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 45 g (0,5 dl) olja
- 450 g (4,5 dl) vatten
- 60 g (3 msk) sirap
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 480 – 540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl
- 180 g (ca 3 dl) grahamsmjöl