Dinkelbullar GI
- 30 min
- 9 tim
Fantastiskt goda Dinkelbullar. Kalljäs och baka av.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet. Blanda i honung och rör sedan i mjölet.
-
2
Kör i assistent i ca 20 minuter eller tills degen är blank och seg, tillsätt ev. mer mjöl om det behövs.
-
3
Tillsätt salt och knåda i ytterligare tre minuter. Låt jäsa i ca en timme i rumstemperatur eller tills jäsningen precis börjar sätta igång.
-
4
Jäs till dubbel storlek i kylskåp, ca 5 timmar.
-
5
Ta fram degen, forma till valfri bröd, låt jäsa i 1-2 timmar.
-
6
Baka av i het ugn, ca 250 °C tills bröden är gyllenbruna på utsidan och känns lätta, ca 30 minuter.
-
7
Låt svalna på galler och njut sedan med smör och ost!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 10 g (1/5 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 600 g (6 dl) vatten, kallt
- 40 g (2 msk) honung
- 300 g (ca 5 dl) rågsikt
- 300 g (ca 5 dl) vetemjöl special
- 60 g (ca 1 dl) rågmjöl, grovt
- 20 g (1 msk) havssalt