Dinkelbullar
- 30 min
- 2 tim
Dinkelbullar med olivolja, sirap och havssalt.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda ut jästen med vattnet, 20 °C. Tillsätt först olivolja, salt och sirap därefter mjölet, lite i taget.
-
2
Degen ska vara klibbig eftersom dinkel suger upp vätska. Låt degen jäsa under bakduk 40 minuter.
-
3
Ta ut degen på ett mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Rulla degen till en rulle och dela i ca: 15 delar som man formar till bullar.
-
4
Lägg sedan över formarna på mjölad långpanna och låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter.
-
5
Pensla bullarna med ägg. Sätt in i ugnen på 200 °C i ca 20-25 minuter. Knacka på undersidan av bullarna, om det låter ihåligt är de klara! Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 600 g (6 dl) vatten
- 45 g (0,5 dl) olivolja
- 40 g (3 msk)) havssalt
- 40 g (2 msk) sirap
- 900 g (ca 15 dl) dinkelmjöl, siktat
Pensling
- 1 ägg, uppvispat