
Citron- och polentabullar med timjan
ca 25 st
35 min
1 tim 40 min
Mumsiga bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken. Perfekta picknickbullen eller till buffén!
Gör så här:
- 
									1
									
Blanda polentan och det kokande vattnet och låt stå tills det blir som välling. Låt svalna något.
 - 
									2
									
Kör ihop alla ingredienser i ca 10 minuter i assistenten. Dubbla tiden om du knådar för hand.
 - 
									3
									
Jäs i ca 45 minuter.
 - 
									4
									
Tippa ut på mjölat bakbord och dela upp i mindre bitar.
 - 
									5
									
Rulla ut till bullar med formen av en citron och doppa i polentagryn. Lägg på en bakplåt.
 - 
									6
									
Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
 - 
									7
									
Grädda i ca 8-10 minuter.
 
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
 - 150 g (2 dl) polentagryn
 - 500g (5 dl) vatten, kokhett
 - 300 g (3 dl) mjölk
 - 170 g (1,8 dl) olivolja
 - 2 msk timjan, repad färsk
 - 1 stor citron, rivet skal
 - 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl
 - 17 g (1 msk) salt
 
Topping
- polentagryn
 
					
					
					