Citron- och polentabullar med timjan
- ca 25 st
- 35 min
- 1 tim 40 min
Mumsiga bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken. Perfekta picknickbullen eller till buffén!
Gör så här:
-
1
Blanda polentan och det kokande vattnet och låt stå tills det blir som välling. Låt svalna något.
-
2
Kör ihop alla ingredienser i ca 10 minuter i assistenten. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
3
Jäs i ca 45 minuter.
-
4
Tippa ut på mjölat bakbord och dela upp i mindre bitar.
-
5
Rulla ut till bullar med formen av en citron och doppa i polentagryn. Lägg på en bakplåt.
-
6
Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
7
Grädda i ca 8-10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (2 dl) polentagryn
- 500g (5 dl) vatten, kokhett
- 300 g (3 dl) mjölk
- 170 g (1,8 dl) olivolja
- 2 msk timjan, repad färsk
- 1 stor citron, rivet skal
- 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl
- 17 g (1 msk) salt
Topping
- polentagryn