• Choklad- & russinbulle
  • Choklad- & russinbulle

    • 16 st
    • 30 min
    • 3 tim 30 min

    En bulle som inte är så söt men helt fantastisk i sin smak. Marie fick receptet när hon var på kurs i Viennoiserie på Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge, som för övrigt är ett fantastiskt bageri som inte bör missas!

    3.3/5

    238 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blötlägg russinen i kallt vatten i ca 1 timme.

    • 2

      Kör alla ingredienser utom smöret, choklad, russin i ca 8 minuter på låg till medium hastighet (dubbla tiden om du knådar för hand)

    • 3

      Tillsätt smöret i tärningar och öka hastigheten något, kör ca 4 minuter till.

    • 4

      Tillsätt chokladen och de avrunna russinen.

    • 5

      Låt jäsa i 1 timme, gärna i oljad låda.

    • 6

      Dela degen i 16 bitar, runddriv dem som bollar, gör ett hål i mitten och toppa med en liten rund boll på toppen! Lägg i formar.

    • 7

      Jäs ca 1½ – 2 timmar.

    • 8

      Sätt ugnen på 220 °C . Pensla med ägget och strö på pärlsocker. Baka av ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 1 st ägg
    • 30 g (ca 2 msk) strösocker
    • 10 g (ca 1 1/2 tsk) salt
    • 100 g smör, mjukt men kallt
    • 75 g mörk choklad, hackad eller chokladknappar
    • 75 g russin
    • 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl special

    Pensling

    1 ägg, uppvispat 

    Garnering

    pärlsocker


    Liknande recept