Choklad- & russinbulle
- 16 st
- 30 min
- 3 tim 30 min
En bulle som inte är så söt men helt fantastisk i sin smak. Marie fick receptet när hon var på kurs i Viennoiserie på Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge, som för övrigt är ett fantastiskt bageri som inte bör missas!
Gör så här:
-
1
Blötlägg russinen i kallt vatten i ca 1 timme.
-
2
Kör alla ingredienser utom smöret, choklad, russin i ca 8 minuter på låg till medium hastighet (dubbla tiden om du knådar för hand)
-
3
Tillsätt smöret i tärningar och öka hastigheten något, kör ca 4 minuter till.
-
4
Tillsätt chokladen och de avrunna russinen.
-
5
Låt jäsa i 1 timme, gärna i oljad låda.
-
6
Dela degen i 16 bitar, runddriv dem som bollar, gör ett hål i mitten och toppa med en liten rund boll på toppen! Lägg i formar.
-
7
Jäs ca 1½ – 2 timmar.
-
8
Sätt ugnen på 220 °C . Pensla med ägget och strö på pärlsocker. Baka av ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar
- 500 g (ca 5 dl) mjölk
- 1 st ägg
- 30 g (ca 2 msk) strösocker
- 10 g (ca 1 1/2 tsk) salt
- 100 g smör, mjukt men kallt
- 75 g mörk choklad, hackad eller chokladknappar
- 75 g russin
- 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl special
Pensling
1 ägg, uppvispat
Garnering
pärlsocker