
Choklad- & russinbulle
16 st
30 min
3 tim 30 min
En bulle som inte är så söt men helt fantastisk i sin smak. Marie fick receptet när hon var på kurs i Viennoiserie på Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge, som för övrigt är ett fantastiskt bageri som inte bör missas!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Blötlägg russinen i kallt vatten i ca 1 timme.
-
2
Kör alla ingredienser utom smöret, choklad, russin i ca 8 minuter på låg till medium hastighet (dubbla tiden om du knådar för hand)
-
3
Tillsätt smöret i tärningar och öka hastigheten något, kör ca 4 minuter till.
-
4
Tillsätt chokladen och de avrunna russinen.
-
5
Låt jäsa i 1 timme, gärna i oljad låda.
-
6
Dela degen i 16 bitar, runddriv dem som bollar, gör ett hål i mitten och toppa med en liten rund boll på toppen! Lägg i formar.
-
7
Jäs ca 1½ – 2 timmar.
-
8
Sätt ugnen på 220 °C . Pensla med ägget och strö på pärlsocker. Baka av ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar
- 500 g (ca 5 dl) mjölk
- 1 st ägg
- 30 g (ca 2 msk) strösocker
- 10 g (ca 1 1/2 tsk) salt
- 100 g smör, mjukt men kallt
- 75 g mörk choklad, hackad eller chokladknappar
- 75 g russin
- 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl special
Pensling
1 ägg, uppvispat
Garnering
pärlsocker