Bröd med örter, vitlök och ost
- 1 bröd
- 35 min
- 2 tim
Ett bröd med extra allt.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i mjölken. Tillsätt mjöl och så småningom smör, ägg och salt. Rör till en deg och låt jäsa i 40 minuter.
-
2
Kavla degen på en mjölad yta och dela i 3 avsmalna rektangulär. Pensla brödet med det smälta smöret och placera fyllning på alla tre bitar och lägg de på varandra. Tryck lite.
-
3
Skär sedan i små bitar och lägg bredvid varandra i en lång bakform. På så sätt för du ett bröd som du kan lätt riva av bit efter bit.
-
4
Strö rester av fyllningen eller det som ramlat av på brödet och låt jäsa i 30 minuter under duken.
-
5
Baka brödet i 200 °C varmluftsugn, cirka 30 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl
- 60 g (ca 4 msk) smör, smält
- 300 g (ca 3 dl) mjölk, ljummen
- 2 ägg
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 2 g (0,5 tsk) strösocker
Fyllning
- 20 g (1,5 msk) smör, smält
- franska kryddor, torkade
- 3 msk persilja, grovt hackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 gul lök, rostat i stekpanna
- 0,5 dl parmesan, riven
- 0,5 dl cheddar, riven