
Barkis/Toast/Frallor
4 limpor / 45 frallor
38 min
1 tim 45 min
Baka dina egna Barkis/Toast/Frallor.
Detta är ett recept från en läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen. Smält margarinet och blanda det med mjölken och vattnet. Häll det på jästen och tillsätt saltet, sockret och sedan mjölet.
-
2
Knåda samman till en deg, ca 12-15 minuter med maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
-
3
Baka ut och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter till.
-
4
Pensla med ett uppvispat ägg och strö valfri topping.
-
5
Limpor: Grädda i 225 °C, till en innertemperatur på 96 °C, ca 35 minuter.
Frallor: Grädda i 225 °C, till en innertemperatur på 92 °C, ca 10-12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 2 pkt (100 g) KronJäst för Matbröd
- 30 g (5 tsk) salt
- 20 g (4 tsk) strösocker
- 50 g margarin eller smör
- 500 g (5 dl) mjölk, kall
- 500 g (5 dl) vatten, kallt
- 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
- 350 g (ca 6 dl) grahamsmjöl, eller annat fullkornsmjöl
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
vallmofrö, eller annan favorit topping