Barkis/Toast/Frallor
- 4 limpor / 45 frallor
- 38 min
- 1 tim 45 min
Baka dina egna Barkis/Toast/Frallor.
Detta är ett recept från en läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen. Smält margarinet och blanda det med mjölken och vattnet. Häll det på jästen och tillsätt saltet, sockret och sedan mjölet.
-
2
Knåda samman till en deg, ca 12-15 minuter med maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
-
3
Baka ut och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter till.
-
4
Pensla med ett uppvispat ägg och strö valfri topping.
-
5
Limpor: Grädda i 225 °C, till en innertemperatur på 96 °C, ca 35 minuter.
Frallor: Grädda i 225 °C, till en innertemperatur på 92 °C, ca 10-12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 2 pkt (100 g) KronJäst för Matbröd
- 30 g (5 tsk) salt
- 20 g (4 tsk) strösocker
- 50 g margarin eller smör
- 500 g (5 dl) mjölk, kall
- 500 g (5 dl) vatten, kallt
- 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
- 350 g (ca 6 dl) grahamsmjöl, eller annat fullkornsmjöl
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
vallmofrö, eller annan favorit topping