• Baguetter med honung och olivolja
  • Läsarrecept

    Baguetter med honung och olivolja

    • 3 st
    • 25 min
    • 2 tim 50 min

    Baguette med honung och olivolja för en godare medelhavskänsla.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.27/5

    473 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och honung. Arbeta in mjölet till en lös deg, forma till en boll och pensla den med olja. Låt degen jäsa i 2 timmar.

    • 2

      Forma degen till 3 vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter.

    • 3

      Sätt ugnen på 250 °C och grädda i 5 minuter och sänk därefter värmen till 200 °C och grädda i 7-8 minuter till. Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    •  25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (3 dl) vatten, kallt 
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 7 g (1 tsk) honung
    • ca 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
    • 6 g (2 msk) olivolja

    Liknande recept