Läsarrecept
Baguetter med honung och olivolja
- 3 st
- 25 min
- 2 tim 50 min
Baguette med honung och olivolja för en godare medelhavskänsla.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och honung. Arbeta in mjölet till en lös deg, forma till en boll och pensla den med olja. Låt degen jäsa i 2 timmar.
-
2
Forma degen till 3 vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter.
-
3
Sätt ugnen på 250 °C och grädda i 5 minuter och sänk därefter värmen till 200 °C och grädda i 7-8 minuter till. Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
-  25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (3 dl) vatten, kalltÂ
- 6 g (1 tsk) salt
- 7 g (1 tsk) honung
- ca 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
- 6 g (2 msk) olivolja