Australiska tekakor
- 45 min
- 1 tim 25 min
Australiska tekakor som passar perfekt till frukosten eller mellanmålet.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Koka en gröt av 3 dl mjölk, solrosfrön och havregrynen. Låt sedan svalna.
-
2
Smula ner jästen i en skål och häll över resterande mjölk (20 °C). Rör om tills jästen löst sig.
-
3
Tillsätt därefter gröten, crème fraiche, salt, sirap, bakpulver och mjölet.
-
4
Arbeta ihop till en smidig deg, låt degen jäsa 40 minuter under bakduk.
-
5
Kavla ut degen så den är ca 2,5 cm tjock på mjölat bakbord. Ta ut bröden med runt mått (ca 12 cm). Nagga bröden, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
-
6
Sätt ugnen på 225 °C.
-
7
Grädda mitt i ugnen i 12 minuter och låt sedan svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 75 g (1 dl) solrosfrön
- 52 g (1,5 dl) havregryn
- 200 g (2 dl) crème fraiche
- 6 g (1 tsk) salt
- 60 g (3 msk) sirap, ljus
- 5 g (ca 1 tsk) bakpulver
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
- 60 g (ca 1 dl) vetemjöl, till utbakning