Anisbullar
- 20 st
- 40 min
- 2 tim 50 min
Anis, med sin smak av lakrits, kan för många vara en helt ny smakupplevelse inom bakning. Dessa bullar smakar extra bra med smör, en god ost eller en härlig marmelad.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och knåda degen med degkrok på medelhastighet i ca 10 minuter tills degen är slät och smidig. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck skålen med plast och låt degen jäsa i ca 30 minuter.
-
2
Rulla ut degen och dela den i 20 lika stora delar. Rulla degbitarna till ”korvar” som formas till små knyten. Placera alla knyten på en bakplåt med bakplåtspapper och täck över i ca 60 – 90 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Pensla med uppvispat ägg och strö över anisfrön. Värm ugnen till 200 °C.
-
3
Grädda bullarna i ugnen i ca 10 – 15 minuter, låt de sedan svalna på ett galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
- 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl
- 180 g (ca 2,1 dl) strösocker
- 6 g (ca 1 tsk) salt
- 12 g (ca 2 tsk) kardemumma, malen
- 180 g smör eller margarin, rumstempererat
- 500 g (ca 5 dl) mjölk eller vatten, kallt
Pensling
- 1 st ägg, uppvispat
- 7 g (ca 2 tsk) anisfrö