• Äkta clubsandwich på surdegsbröd
  • Äkta clubsandwich på surdegsbröd

    • 4 st
    • 20 min
    • 1 tim 20 min

    En äkta clubsandwich ska serveras som ett torn staplat med minst två till tre tunna brödskivor. Kyckling, bacon, avokado och tomat tillsammans med sallad och en god majonnäs skapar den klassiska och mättande smörgåsen.

    3.41/5

    526 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Kyckling

      Blanda samman olivolja, pressad citron, rosmarin, peppar, salt och pressad vitlök till en marinad. Gör 4–5 tvärgående snitt på varje kycklingfilé. Lägg dem i en skål med marinaden. Låt marinera i minst 1 timme. Ta upp filéerna ur marinaden och stek dem, ca 5 minuter på varje sida. Skär tunna skivor.

    • 2

      Macka

      Stek baconet så det blir krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg brödskivorna på arbetsbordet och bred lite majonnäs på varje skiva. Varva, sallad, tomat, lök, avokado, bacon, kyckling och majonnäs/dressing.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

     

    Ingredienser

    Macka 

    Sudegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept), bakat i form. Byt gärna ut vanligt vetemjöl mot 3-4 dl durumvete.

    • 12 tunt skurna skivor surdegsbröd (se ovan)
    • 8 baconskivor
    • sallad
    • tomater, i tunna skivor
    • 1 rödlök, i tunna skivor
    • 2 avokado
    • 200-300 g (ca 2-3 dl) majonnäs (recept

       

    Tips! Byt ut majonnäsen mot caesardressing.

    Om du gillar ännu mera smak kan du enkelt röra samman den här goda såsen som man brukar använda till caesarsallad. Blanda 2 dl crème fraiche med 0,5 dl majonnäs. Rör ner 2 finhackade sardeller, pressa ner en vitlöksklyfta, blanda ner 1 tsk dijonsenap och 1 dl finriven parmesanost.

     Kyckling

    • 26 g (ca 2 msk) olivolja
    • 30 g (ca 2 msk) citron, färskpressad
    • 12 g (ca 1 msk) rosmarin, färsk, hackad
    • salt och peppar
    • 1 vitlöksklyfta, pressad
    • 3–4 kycklingfiléer

    Liknande recept