Ädelostsnurror med honung och valnötter
- 35-40 st
- 30 min
- 1 tim 40 min
Ett mumsigt drinktilltugg! Eller ett gott mellanmål om du gör dem lite större, prova gärna att variera osten för en lite mildare smak.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt resterande ingredienser och kör ca 10 minuter i assistenten. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
2
Jäs i ca 45 minuter.
-
3
Tippa ut på mjölat bakbord, kavla ut degen till en rektangel. Stryk upp med honung, strö på med valnötter och ädelost på hälften av degen. Vik över den oklädda degen över kanterna.
-
4
Skär 35-40 remsor av degen ca 5mm. Snurra varje remsa runt fingret så att det blir som en snurra. Sätt av på plåt.
-
5
Jäs i ca 30 minuter, pensla med ägg. Strö på lite valnötter. Grädda i ugn 225 °C, ca 10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (3 dl) vatten
- 400 g (ca 6,3 dl) vetemjöl, special
- 5 g (2,5 tsk) havssalt
- 7 g (0,5 msk) olivolja
Fyllning
- 80 g (2 dl) ädelost, smulad
- 140 g (1 dl) honung, flytande eller smält
- 80 g (2 dl) valnötter, rostade och hackade
Pensling
ägg, uppvispat
Garnering
- valnötter