• Vitlöksbaguetter
  • Vitlöksbaguetter

    • 6 st
    • 30 min
    • 4 tim

    Fantastiska vitlöksbaguetter som har ett mjukt inkråm och en härlig vitlökssmak. Passar perfekt till middagen eller en god soppa!

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Lös upp jästen i vatten, 25 °C. Tillsätt mjölet och blanda långsamt i maskin i 2-3 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt stå i rumstemperatur över natten i en stor bunke med plast över.

    • 2

      Dag 2

      Blanda ner oljan och mjöl i blandningen från dag 1 och kör 7 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i saltet sista minuterna och tillsätt vitlöken det sista varvet. Låt därefter degen vila i 20 minuter.

    • 3

      Forma till baguetter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 60-90 minuter.

    • 4

      Sätt ugnen på 250 °C. Snitta rakt över hela baguetten, lägg i lite smör och strö över lite flingsalt.

    • 5

      Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 220 °C och grädda i ca 20 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Dag 1

    Dag 2

    • 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl special
    • 15 g (1 msk) olivolja
    • 18 g (3 tsk) salt
    • 1,5 msk vitlök, finhackad

    Garnering

    • smör
    • flingsalt

    Liknande recept