Vitlöksbaguetter
- 6 st
- 30 min
- 4 tim
Fantastiska vitlöksbaguetter som har ett mjukt inkråm och en härlig vitlökssmak. Passar perfekt till middagen eller en god soppa!
Gör så här:
-
1
Dag 1
Lös upp jästen i vatten, 25 °C. Tillsätt mjölet och blanda långsamt i maskin i 2-3 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt stå i rumstemperatur över natten i en stor bunke med plast över.
-
2
Dag 2
Blanda ner oljan och mjöl i blandningen från dag 1 och kör 7 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i saltet sista minuterna och tillsätt vitlöken det sista varvet. Låt därefter degen vila i 20 minuter.
-
3
Forma till baguetter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 60-90 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 250 °C. Snitta rakt över hela baguetten, lägg i lite smör och strö över lite flingsalt.
-
5
Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 220 °C och grädda i ca 20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Dag 1
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 350 g (ca 6 dl) vetemjöl special
- 100 g (ca 1,5 dl) durumvete
- 500 g (5 dl) vatten
Dag 2
- 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl special
- 15 g (1 msk) olivolja
- 18 g (3 tsk) salt
- 1,5 msk vitlök, finhackad
Garnering
- smör
- flingsalt