
Vetebullar med fördeg
35 min
2 tim 40 min
Vetebullar med kanel och kardemummafyllning.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Fördeg: Värm mjölken fingervarmt. Lös jästen i mjölken och blanda ner vetemjölet.
-
2
När fördegen börjar jäsa upp, blanda i ingredienserna till vetedegen och arbeta till en smidig deg.
-
3
Låt jäsa till dubbel storlek.
-
4
Rör ihop smör och socker till fyllningen. Kavla ut vetedegen och stryk på fyllningen och smaksätt med kanel, kardemumma eller vanilj.
-
5
Vik degen i tre-slag: vik 1/3 in mot mitten och gör likadant på motsatt sida, jämna till.
-
6
Skär degen i 2 cm tjocka remsor som snurras runt fingrarna.
-
7
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa en timme.
-
8
Värm ugnen till 200°C.
-
9
Pensla med ägg och strö över råsocker. Baka av i ca 12 min.
Ingredienser
Fördeg:
- 50 g (ca 1 pkt) KronJäst för Söda Degar, färsk
- 500 g (ca 5 dl) mjölk
- 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
Vetedeg:
- 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
- 6 g (ca 1 tsk) salt
- 7 g (ca 1/4 tsk) kardemumma
- 200 g (ca 2 dl) socker
- 200 g (ca 2 dl) smör
Fyllning
- 250 g (ca 2,5 dl) smör
- 250 g (ca 2,5 dl) socker
- kanel eller kardemumma