• Turkiskt bröd
  • Läsarrecept

    Turkiskt bröd

    • 2 st
    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Ett ljust turkiskt bröd med olivolja.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    4.1/5

    10 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i en skål och tillsätt socker och mjölken. Låt stå 15 minuter.

    • 2

      Lägg i mjölet, salt och rör om. Tillsätt den ljumma vätskan och knåda i 10 minuter.

    • 3

      Pensla degen med olja, täck över med bakduk och låt jäsa i en och en halvtimme.

    • 4

      Dela degen i 2 bitar och platta till dem så de blir avlånga bröd. Pensla på och strö över sesamfrö.

    • 5

      Grädda i 230 °C i ca 10 minuter, tills de får en gyllene färg.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 7 g KronJäst för Matbröd, färsk
    • 5 g (1 tsk) strösocker
    • 100 g (1 dl) vatten, ljummet 
    • 5 g (ca 1 tsk) mjölk
    • 240 g (ca 4 dl) vetemjöl
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 13 g (1 msk) olivolja

    Pensling

    • 1 äggula, uppvispad
    • 10 g (2 tsk) mjölk

    Garnering

    •  sesamfrön, vita/svarta

    Liknande recept