Läsarrecept
Turkiskt bröd
- 2 st
- 30 min
- 3 tim 20 min
Ett ljust turkiskt bröd med olivolja.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i en skål och tillsätt socker och mjölken. Låt stå 15 minuter.
-
2
Lägg i mjölet, salt och rör om. Tillsätt den ljumma vätskan och knåda i 10 minuter.
-
3
Pensla degen med olja, täck över med bakduk och låt jäsa i en och en halvtimme.
-
4
Dela degen i 2 bitar och platta till dem så de blir avlånga bröd. Pensla på och strö över sesamfrö.
-
5
Grädda i 230 °C i ca 10 minuter, tills de får en gyllene färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 7 g KronJäst för Matbröd, färsk
- 5 g (1 tsk) strösocker
- 100 g (1 dl) vatten, ljummet
- 5 g (ca 1 tsk) mjölk
- 240 g (ca 4 dl) vetemjöl
- 6 g (1 tsk) salt
- 13 g (1 msk) olivolja
Pensling
- 1 äggula, uppvispad
- 10 g (2 tsk) mjölk
Garnering
- sesamfrön, vita/svarta