Toscabullar
- ca 35 st
- 45 min
- 2 tim 55 min
Saftiga bullar, med en knäckig yta, som riktigt smälter i munnen. Man kan inte få nog av nog av dessa härliga toscabullar!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i mjölken och vattnet som är ca 20 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser och mixa degen i 3 minuter långsamt och ca 8 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
3
Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den och lägg tillbaka den i bunken för att vila.
-
4
Låt degen vila i bunken med duk eller plast över i ca 20-30 minuter.
-
5
Tosca
Koka ihop samtliga ingredienser, förutom hyvlad mandel, i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg. Blanda därefter i den hyvlade mandeln och rör runt. Ställ åt sidan.
-
6
Ta bort en bit deg om du vill göra en krans, ca 350 g deg, kavla ut degbiten till en rektangulär form ca 30×15 cm och bred på fyllning, rulla ihop och forma till en cirkel, klipp gärna flikar i degen med en sax.
-
7
Kavla ut resten av degen inte bredare än 20-25 cm och ca 5 mm tjock.
-
8
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred på degen. Rulla ihop degen, som till snäckor, och skär i önskad storlek. Lägg i formar på plåt med bakplåtspapper.
-
9
Låt bullarna jäsa 90-120 minuter under bakduk eller plast i rumstemperatur.
-
10
Lägg på tosca på de färdigjästa bullarna och grädda i 220 °C, i ca 8-10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
- 300 g (3 dl) vatten
- 200 g (2 dl) mjölk
- 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
- 200 g (2 dl) smör, mjukt
- 200 g (2,2 dl) strösocker
- 100 g (2 st) ägg
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (1 msk) kardemumma, mald
Fyllning
- 300 g Odense mandelmassa
- 300 g (3 dl) smör
- 100 g (1,1 dl) strösocker
Tosca
- 250 g (2,5 dl) smör
- 200 g (2 dl) strösocker
- 100 g (1 dl) vispgrädde
- 100 g (1 dl) glukossirap
- 50 g (3 msk) honung
- 300 g mandel, hyvlad