• Surdegspizza
  • Surdegspizza

    • 6-8 st
    • 30 min
    • 3 tim

    Hembakad surdegspizza till familjen är alltid uppskattat. Garnera efter tycke och smak. Men extra mycket ost är aldrig fel.

    3.14/5

    312 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät deg.

    • 2

      Låt jäsa 30 minuter.

    • 3

      Dela degen i 4-6 delar och kavla ut en pizza i taget på mjölat bord. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper.

    • 4

      Sätt ugnen på 250 °C.

    • 5

      Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.

    • 6

      Så här grillar du pizzorna:
      Värm grillen, gärna med baksten i, till 300 °C-350 °C. Låt övre och undre spjällen vara öppna. Lyft över pizzorna på grillstenen. Stäng locket. Grilla i 3-5 minuter, tills de har fått fin färg.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

     

    Ingredienser


    Liknande recept