Surdegsknäcke med rostade solrosfrön
- 45 min
- 2 tim
Knäckebröd med surdeg och rostade solrosfrön.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.
Gör så här:
-
1
Rosta solrosfröna i ugnen på 200 °C i ca 10 minuter tills de har fått lite färg (rostningen förhöjer smaken rejält på fröna).
-
2
Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Tillsätt sedan alla ingredienser.
-
3
Knåda ihop degen i maskin i ca 5 minuter tills den är något stum och hård.
-
4
LÃ¥t degen vila i bunke i ca 30 minuter.
-
5
Kavla ut degen så tunn som möjligt (ca 1,5 mm tjock). Det är viktigt att den är riktigt tunn.
-
6
Nagga degen rejält och skär ut önskad storlek och form på knäckebröden.
-
7
Lägg knäckebröden på plåten (gärna hålplåt) och låt jäsa i 30 minuter.
-
8
Sätt ugnen på 230 °C och baka 10-12 minuter tills knäckebröden har fått färg.
-
9
Låt svalna. Skulle de vara lite sega kan de torkas i ugnen i någon minut till.
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 500 g (5 dl) vatten, kallt
- 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special
- 18 g (3 tsk) salt
- 20 g (1 msk) olivolja
- 30 g (1,5 msk) honung
- 150 g (2 dl) solrosfrön, rostadeÂ