Spanska tomat- och vitlöksbullar
- 35 min
- 2 tim
Små goda bullar med röd fin färg på insidan. Trevligt som buffébröd.
Gör så här:
-
1
Vitlöksolja
Riv vitlök och mixa ihop med olivolja. Ställ åt sidan.
-
2
Blanda vatten, tomatkross, olja, surdeg och jäst.
-
3
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till blandningen ovan.
-
4
Arbeta till en blank och smidig deg, ca 6 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
-
5
Låt jäsa övertäckt med plast i ca 30 minuter.
-
6
Dela degen i 34 bitar, rulla runda och doppa i mjöl. Sätt av på plåt som har beklätts med bakplåtspapper.
-
7
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
-
8
Sätt ugnen på 250 °C och sätt in en form med vatten i botten på ugnen.
-
9
Snitta bullarna med en vass kniv och sätt in i ugnen.
-
10
Sänk temperaturen till 220 °C och grädda i ca i 10 minuter.
-
11
Ta ut bullarna och pensla snittytan med vitlöksolja. Baka ytterligare några minuter. Låt formen med vatten stå i ugnen under bakningen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 600 g (6 dl) tomater, krossade
- 100 g (1 dl) vatten, svalt
- 26 g (2 msk) olivolja
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special
Pensling
Vitlöksolja
- 4 st vitlöksklyftor
- 13 g (1 msk) olivolja