Läsarrecept
Solrosbröd med grahamsmjöl
- 2 st
- 35 min
- 2 tim 10 min
Ett solrosbröd med grahamsmjöl.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp.
-
2
Tillsätt salt, solrosfrön, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet.
-
3
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
-
4
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
-
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
-
6
Rulla varje bit till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
-
7
Pensla eventuellt bröden med äggvita och strö över lite solrosfrön.
-
8
Grädda i 200 °C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Tips!
- När brödet har svalnat är det bara att skiva upp och göra underbara smörgåsar med det. Mmmm så gott!
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
- 6 g (1 tsk) salt
- 150 g (2 dl) solrosfrön
- 70 g (2 dl) havregryn
- 120 g (2 dl) grahamsmjöl
- 20 g (1 msk) honung
- 26 g (2 msk) rapsolja
- 480-540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl
Pensling
1 äggvita, uppvispad
Garnering
- solrosfrön