
Solrosbröd med grahamsmjöl
2 st
35 min
2 tim 10 min
Ett solrosbröd med grahamsmjöl.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp.
-
2
Tillsätt salt, solrosfrön, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet.
-
3
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
-
4
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
-
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
-
6
Rulla varje bit till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
-
7
Pensla eventuellt bröden med äggvita och strö över lite solrosfrön.
-
8
Grädda i 200 °C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Tips!
- När brödet har svalnat är det bara att skiva upp och göra underbara smörgåsar med det. Mmmm så gott!
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
- 6 g (1 tsk) salt
- 150 g (2 dl) solrosfrön
- 70 g (2 dl) havregryn
- 120 g (2 dl) grahamsmjöl
- 20 g (1 msk) honung
- 26 g (2 msk) rapsolja
- 480-540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl
Pensling
1 äggvita, uppvispad
Garnering
- solrosfrön