Läsarrecept
Rostbröd
- 35 min
- 2 tim 50 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda jästen med 20 °C vatten och mjölk. Blanda ner resten av ingredienserna men häll bara ner 1 dl av mjölet åt gången.
-
2
Blanda och rör i cirka 10-15 minuter eller tills degen släpper från kanten. Jäs degen i 1-1,5 timme.
-
3
Smöra eller lägg ett bakplåtspapper i formarna. Knåda degen tills den ser färdig ut och lägg sedan ner den i formarna. Låt jäsa i 30 minuter.
-
4
Grädda i mitten av ungen i cirka 30 minuter på 200 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 700 g (7 dl) mjölk
- 500 g (5 dl) vatten
- 100 g (2 st) ägg
- 140 g (1 dl) sirap, mörk
- 32 g (2 msk) salt
- 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl