Läsarrecept
Råglimpa
- 5 limpor
- 30 min
- 2 tim 5 min
En saftig och god frukostlimpa som mättar ända fram till lunch. Bakat på fullkornsmjöl av råg. Passar även till en smarrig soppa.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda vattnet, 20 °C , med farinsockret. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt i övriga ingredienser. Låt jäsa ca 20 minuter, till dubbel storlek.
-
2
Baka ut till 5 limpor. Lägg limporna i smörade eller oljade formar. Låt jäsa upp till kanten på formen.
-
3
Gräddas i 175 °C på galler ca 35-45 minuter. Pensla med ljummet sockervatten.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) vatten
- 500 g (6,25 dl) farinsocker
- 12 g (2 tsk) salt
- 1200 g (ca 20 dl) rågsikt
- 100 g (2 st) ägg
Pensling
- sockervatten, koka upp vatten och tillsätt ca 1 msk strösocker