Läsarrecept
Rågbullar med surdeg
- 20 st
- 30 min
- 1 tim 30 min
Rågbullar med surdeg.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i vatten, 20 °C. Blanda i resterande ingredienser till en deg. Låt jäsa i 40 minuter.
-
2
Dela i 20 bitar, forma till bullar. Låt jäsa 30 i minuter.
-
3
Grädda i 10 minuter på 225°C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 75 g (½ påse) KronJäst Surdeg Råg
- 500 g (5 dl) vatten
- 30 g(2 msk ) smör
- 6 g (1 tsk) salt
- 140 g (1 dl) brödsirap
- 480 g (ca 8 dl) rågmjöl, fint
- 360-480 g (ca 6-8 dl) vetemjöl