Läsarrecept
Rågbröd med vetekross och solrosfrön
- 1 bröd
- 20 min
- 2 tim 10 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Häll 20 °C filmjölk i en stor bunke och smula ner jästen. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa, övertäckt, i 30 minuter.
-
2
Häll degen i en avlång smord form. Låt degen jäsa i formen i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
-
3
Grädda brödet i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 400 g(4 dl ) filmjölk
- 240 g (ca 4 dl) rågmjöl
- 180 g (ca 3 dl) vetemjöl
- 35 g (ca 0,5 dl) vetekross
- 45 g (0,5 dl) rapsolja
- 6 g(1 tsk ) salt
- 140 g (1 dl) sirap
- 75 g (1 dl) solrosfrön