Pizzabullar
- 35 min
- 1 tim 20 min
Ett gott och enkelt recept på ett enkelt mellanmål eller som tillbehör till buffén.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölkblandningen, 20 °C, salt och socker. Rör om så att jästen löses upp.
-
2
Tillsätt ägg och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
-
3
Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.
-
4
Arbeta degen lite och dela den i två delar. Kavla ut till en rektangel, 0,5 cm tjock. Bred på 1 dl ketchup på varje del menlämna ca 1 cm utan ketchup på ena långsidan, så att rullen håller ihop senare.
-
5
Strö på hälften av fyllningen, skinkan med kryddor och osten, på varje rektangel. Spara lite ost till garnering.
-
6
Rulla ihop som en rulltårta. Sätt på ugnen på 225 °C.
-
7
Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Låt jäsa i 15-20 minuter.
-
8
Pensla på med uppvispat ägg och strö lite ost på bullarna som garnering.
-
9
Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter. Servera varma.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 50 g (0,5 dl) smör
- 6 g (1 tsk) salt
- 15 g (1 msk) strösocker
- 50 g (1 st) ägg
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl
Fyllning
- 200 g (2 dl) ketchup
- 300 g (2,5 dl) skinka
- 400-500 g (4 dl) riven ost
- 2,5 g (1,5 msk) pizzakryddor
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- 40 g (1 dl) ost, riven