Pizza grunddeg
- 4-6 st
- 40 min
- 1 tim 20 min
En lättgjord pizzadeg man kan toppa med det man tycker är gott.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, ca 25 °C.
-
2
Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta till en smidig deg, 12 min i maskin (2 minuter sakta och 10 minuter snabbt eller ca 15 min för hand).
-
3
Låt degen vila i 30 minuter övertäckt.
-
4
Kavla ut ganska tunt (1-2 mm) på mjölat bord, gör 4 stora pizzor eller 6 mindre och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
-
5
Sätt ugnen på 250 °C.
-
6
Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 9-10 minuter, tiden kan variera något beroende på storlek på pizzan.
- Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 15 g (1 msk) matolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special, för en fylligare smak, byt ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.
Topping
- efter tycke och smak